Peter Viskinde er død

Written by on marts 23, 2021

Rocklegenden, Guitaristen, Sangeren og Sangskriveren Peter Viskinde er død efter en blodprop i hjertet. Han blev blot 67 år gammel.

Viskinde kom i 1980 med i den succesfulde rockgruppe Malurt med Michael Falch i front. Han forlod orkestret i 1982 og var med, da de kortvarigt blev gendannet i 2005.

I 80’erne udgav Viskinde ligeledes flere plader som sanger og guitarist i gruppen Doraz.

I 1990 dannede han og sangeren Anders Blichfeldt poprockbandet Big Fat Snake, som opnåede stor popularitet i 90’erne og 00’erne, ikke mindst med sange som “No Peace Like in Heaven” og “Bonsoir Madame”, og gruppens koncerter var velbesøgte. I 2008 forlod Viskinde dog Big Fat Snake grundet kunstneriske uoverensstemmelser, som gav genlyd i pressen og resulterede i en retssag om retten til navnet Big Fat Snake. Sagen endte dog med et forlig.

Efter Big Fat Snake-tiden fortsatte Viskinde den solokarriere, han havde indledt allerede i tiden med Big Fat Snake, udgav en række soloplader og turnerede flittigt.

Viskinde arbejdede også som billedkunstner med pæn succes, og i 2018 trak han sig helt tilbage som turnerende musiker for at fokusere på billedkunsten med atelier i sit hjem i det sydlige Aarhus.

Det sidste album fra Peter Viskinde blev ‘Spil Lys’, der blev udgivet i slutningen af 2017 og indeholder 12 numre plus 6 bonus tracks.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist