Sangskriver og producer Michael Bruun er død

Written by on maj 18, 2021

MUSIK / KENDTE: Michael Bruun, som blandt andet var kendt som medlem af 80’er-grupperne Tøsedrengene og Ray-Dee-Ohh, blev 70 år og døde pludseligt 17. Maj 2021.

Michael Bruun startede sin karriere som musiker som ganske ung i 70’erne, hvor han blandt andet var guitarist i grupperne Thors Hammer og Sensory System.

Op gennem 80’erne og 90’erne blev han en af dansk musiks mest eftertragtede producere og producerede blandt andet for TV-2, Gnags og Rocazino.

Han står bag hits som ‘Indianer’, ‘Så gik der tid med det’, ‘Mandagsstævnemøde’ og fodboldsangen ‘Re-Sepp-ten’ (bedre kendt som ‘Vi er røde, vi er hvide’).

Sammen med Søren Rasted stod han desuden bag fodboldsangen ‘Vi vil ha’ sejren i land’.

I 1976 blev han sammen Henrik Bødtcher-Hansen ejer af pladeselskabet Werner Studio, og i begyndelsen af 80’erne stiftede de to sammen med Werner Scherrer pladeselskabet Replay, som siden blev overtaget af Metronome.

 

Tøsedrengene med Michael Bruun som nummer 3 fra venstre (med guitaren)

 

Musiker og producer Klaus Kjellerup, som var med til at stifte Tøsedrengene i 1978, har kendt Michael Bruun i årevis:
“Jeg kendte ham fra jeg var helt ung. Han var nogle år ældre end jeg – nok til at jeg så op til ham, fordi han var professionel musiker, mens jeg stadig gik i skole, da vi mødtes – og Michael bærer en stor del af ansvaret for, at vi fik vores første plade med Tøsedrengene sendt ud i 1979”, skriver Klaus Kjellerup på Facebook efter modtagelsen af beskeden om Michael Bruuns død.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist